Fivas – Foreningen for internasjonale vannstudier og Film fra Sør markerer FNs internasjonale toalettdag 19. november, og inviterer inn til kinovisning av årets Bollywood-suksess “Toilet – A Love Story”.

Fivas vil ha en kort innledning før visning, hvor vi løfter problematikken – og forteller om de 2,3 milliarder menneskene som ikke har et toalett.

Marker dagen med oss!

**
“Toilet – A Love Story”

En komedie med ordet «toalett» i tittelen? Allerede her begynner vel varsellampene å blinke hos mange, men Toilet – Ek Prem Katha er toaletthumor på et helt annet nivå. I denne romantiske komedien fra Bollywood møter vi Keshav, som driver en sykkelsjappe i en landsby i Uttar Pradesh sammen med broren Naru. Keshav er 36 år og mer enn gifteklar, så når han treffer den vakre, smarte og velstående Jaya, setter han alle kluter til, og de to blir et par. Men da Jaya etter bryllupet skal flytte inn hos hans familie, og oppdager at de ikke var vannklosett, marsjerer hun rett på dør.

Mangelen på innlagt toalett er et stort problem i India – særlig på bygda, og særlig for kvinner, som risikerer å bli overfalt og voldtatt om de må ut av huset etter solnedgang for å gjøre sitt fornødne. Toaletter til folket er hyppig debattert, og har blitt en fanesak for statsminister Narendra Modi.

Den politiske dimensjonen er tydelig også i Toilet: Keshav må utfordre gammeldags tankegods hos faren og resten av de eldre i landsbyen i sin kamp for innlagt toalett – og for å få tilbake kvinnen han elsker. Men filmen er like mye en lettbeint komedie, full av sang, dans, forviklinger og satiriske spark. Og ja: Det er flust av vitser om god toaletthygiene i filmen, men ikke så mange at det renner helt over. Cato Fossum

Shree Narayan Singh er en indisk filmskaper. Han begynte med å regissere for TV, og har også arbeidet som klipper på en lang rekke filmer før han gjorde sin spillefilmdebut med den romantiske komedien Yeh Jo Mohabbat Hai. På sin neste film skal han jobbe med Shahid Kapoor, en av Bollywoods mest kjente unge stjerneskuespillere.


Date/Time
Date(s) - 19/11/2017
15 h 00 min - 17 h 00 min

Location
Klingenberg Cinema

Loading Map....


Address
Olav Vs gate 4
OsloNorway