Kis dolog is lehet nagy dolog!

Veled is előfordult már, hogy dolgodat végezted volna, csak nem volt hova? Hogy azt kívántad, bárcsak most rögtön itt teremne egy vécé? Te pisiltél már bokorba? Néztél már vágyakozóan egy félreeső sarokra? Ugye milyen jó lenne, ha az ország el lenne látva közvécékkel!

Képzeld el, hogy sétálsz a városban, és rád jön az inger: pisilni kell. Nem olyan nagy dolog ez, de kis dolog is lehet nagy dolog, főleg ha nincsen hova!

Gyere el a Vécé Világnapja alkalmából szervezett akciónkra!

Mikor? November 18. 09.00 – 10.00
Hol? Budapest V. kerület , Városház u. 9-11, a Fővárosi közgyűlés épülete előtt

Munkába menet tökéletes program!

A Város Mindenkié hajléktalan és lakásszegénységben élő emberek érdekeiért küzdő csoport megmozulást szervez egy élhetőbb, tisztább Budapestért!

Vágyunk egyszerű: nyilvános, ingyenes közvécét! A legtöbb állampolgárral egyetértésben azt szeretnénk, ha az országban megfelelő mennyiségű és minőségű, mindenki számára elérhető közvécé működne. Ez mindenki életét nagyban megkönnyítené, néhány csoportét pedig különösen, mint pl.: idős emberek, kisgyermekes családok, mozgáskorlátozott emberek, és sorolhatnánk.

Két dolgot szeretnénk elérni: 1. Budapesten legyen több közvécé, és 2. a biztosítandó illemhelyek száma legyen törvénybe foglalva. A Város Mindenkié Csoport ezért az Utcajogásszal közösen “A Szükség törvényt bont” jeligére hamarosan törvénymódosítási javaslatot nyújt be. Az elkövetkező időszakban minden lehetésges fórumon felhívjuk a főváros vezetőségének figyelmét arra, hogy közvécékre szükség van a városban.

November 18-án ünnepélyes keretek – vécécsésze, vörösszőnyeg – között fogjuk a tudtára adni a főváros vezetőségének, hogy a nép szerint miért probléma, hogy az utcán topogva, a dolgot végezni nincs hova.

Vécé Világnap hivatalos honlap: http://www.worldtoiletday.info/

További infó: http://avarosmindenkie.blog.hu/tags/wc

Kapcsolat: 06 20 381 8996 (Udvarhelyi Tessza), avarosmindenkie@gmail.com

https://www.facebook.com/events/144853072655835/


Date/Time
Date(s) - 18/11/2016
9 h 00 min - 10 h 00 min

Location
Városháza előtt

Loading Map....


Address
Városház utca 9-11.
Budapest
Hungary


Hungary